Menu Sluiten

Nieuws

Hoog tijd dat de leden weer meetellen

Het is vijf maanden na de Tweede Kamerverkiezingen en hoog tijd dat de leden van de PvdA op de kortst mogelijke termijn mee kunnen praten over het vervolg van de formatie en recente politieke ontwikkelingen. Dat heb ik afgelopen dagen gezegd tegen partijvoorzitter Nelleke Vedelaar en politiek leider Lilianne Ploumen. 

De PvdA moet een partij zijn waar je niet alleen mee kan praten, maar waar wat je te zeggen hebt ook meetelt. Vorige week hebben we allemaal kunnen lezen dat de formatie van een nieuw kabinet in een stroomversnelling raakt en dat de Tweede Kamerfracties van de PvdA en GroenLinks tot verdergaande samenwerking bereid zijn. 

Linkse samenwerking juich ik van harte toe, maar zulke ingrijpende besluiten kunnen niet zonder de leden genomen worden. Ook maak ik mij zorgen over de vanzelfsprekendheid van het regeren met de VVD van Mark Rutte, een partij die mijlenver van ons afstaat, met een leider wiens betrouwbaarheid de afgelopen maanden hevig onder druk stond. Tijd om van de leden te horen hoe zij hierover denken.